A klímavédelem és a zöldpolitika hazugságai

KlímaKamu

KlímaKamu

Miért KlímaKamu?

2019. szeptember 27. - KlímaK


A klímaváltozás természetesen nem kamu. Ez napjaink egyik legnagyobb, legfenyegetőbb veszélye, melynek nem csupán jövőnkre nézve, hanem mindennapjainkra is óriási hatása van. Azonnali változásra van szükség, hogy Földünk és szűkebb környezetünk még jó sokáig élhető maradjon.

Akkor miért kamu?

Mert a mostani hisztéria közepette pont a lényeg veszik el a legtöbbször: hogy mit is tehetünk igazán a változásért? A médiában megjelenő intézkedések legtöbbször csak álszent, a globális problémák megoldásában minimális változást hozó pr akciók.

De miért lett pont most divatos ez a kérdés?

A problémára a kutatók, szakemberek már évtizedek óta próbálják felhívni a figyelmet, de jó ideig nem sikerült megtörni a jeget. Idővel a politika is felfedezte magának ezt a területet, számtalan szervezet, majd pártok is elkezdtek foglalkozni a kérdéssel. Amikor egyre nagyobb lett a nyomás, a multicégek, gyárak rájöttek, hogy hosszú távon nem tartható az ellenállás, ezért elkezdtek előre menekülni. Új üzenetre volt szükségük, amivel növelhetik bevételeiket, megtarthatják, sőt javíthatják gazdasági pozíciójukat. Ezt a célt egyébként nem is tagadják. A klímavédelem élharcosaiként feltűnni vágyó multik nyíltan vállalják, hogy ezzel a lépéssel szeretnék visszaszerezni vásárlóik és részvényeseik bizalmát, ezáltal nyilván növelve a bevételeiket. Az gazdasági élethez hasonlóan a politika is egyre inkább felfedezte magának a környezetvédelem adta lehetőségeket. A legutóbbi EP választásokon világossá vált, hogy megerősödtek a zöldpártok, egyre jelentősebb szereplővé válnak az európai és persze a világpolitikában.

Mi ezzel a baj?

Hogy a látványos pr akciók mögött általában csupán jól felfogott üzleti és politikai érdekek állnak. A cégek látványos megmozdulásokkal, kétes hasznú zöldberuházásokkal hirdetik magukat, a sok esetben kamuzöld pártok és a hozzájuk kapcsolódó szervezetek pedig egyre nagyobb befolyást szereznek a gazdasági és a közéletben egyaránt.

A blogban ezeknek a klímakamuknak próbálunk utánajárni, megnézni, hogy mik vannak a kirakatintézkedések mögött, kik irányítják ezeket a folyamatokat és miért óriási üzlet a klímabiznisz.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://klimakamu.blog.hu/api/trackback/id/tr6915174992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása