A klímavédelem és a zöldpolitika hazugságai

KlímaKamu

KlímaKamu

Meghan, a kamuzöld?

2019. október 11. - KlímaK

Meghan Markle amerikai színésznő 2018. Május 19-én ment feleségül Harry brit királyi herceghez. Sussexi hercegnéként számos diplomáciai feladatot is ellát, férjével közösen minden hónapban felhívják a figyelmet valamilyen társadalmi problémára. Az egyik ilyen kedvelt témájuk a mostanában kihagyhatatlan klímavédelem kérdésköre. Harry több környezetvédelmi konferencián is felszólalt, legutóbb pedig azt nyilatkozták közösen, hogy klímavédelmi szempontokból maximum két gyermeket vállalnak.

Persze a probléma nagyon aktuális és figyelmet érdemel, azonban ezek a PR nyilatkozatok legtöbbször szöges ellentétben állnak a pár mindennapi életformájával. Az utóbbi időben számos olyan megmozdulásuk volt, amelyek pont emiatt nagyobb vihart kavartak a sajtóban.

1. Pár nap alatt négyszer is magángéppel utaztak, ráadásul luxuskörülmények között, az egyik legszennyezőbb géptípussal. Persze nem csupán erről a pár napról van szó, hanem egyébként is a legtöbbször magángépet hasznalnak, akár kisebb távolságokra is. Összehasonlításképpen: a királyi család több tagja, köztük Katalin és Vilmos herceg is többször utazott akár fapados légitársasággal is.

2. Különösen problémás, hogy ezek az utak általában nem is valamilyen halaszthatatlan programról vagy diplomáciai feladatról szóltak, hanem abszolút magánjellegűek voltak. Többek között elutaztak Elton John villájába nyaralni, illetve a hercegné születésnapját ünnepelni Ibizára.

 
3. Az összes uralkodócsaládot megnézve, Meghan hercegné költi messze a legtöbbet (2018-ban pl. 145 millió forintot) ruházkodásra, ráadásul a nem kifejezetten ökotudatosnak nevezhető világcégeket részesíti előnyben vásárlásai során.

4. Meghan hatalmas összegeket költ szórakozásra, a New Yorkban megrendezett babaváró bulija például 140 millió forintnak megfelelő összegű fontba került, és persze ide is luxus magángéppel utazott.

Meghan és Harry tehát a nyilatkozatokkal ellentétben a mindennapokban nem igazán környezettudatos életmódot folytatnak, rengeteg támadás is éri őket emiatt a brit közvélemény részéről.

Károly herceg, az igazi biokertész

De hogy pozitív példát is említsünk a királyi családból: Károly herceg csendesen, de igazán sokat tesz a természetvédelemért. A hercegnek régóta a legnagyobb hobbija a kertészkedés, de amikor 1980-ban a highgrove-i birtokra költözött családjával, igazán jelentős és hosszútávú fejlesztésbe kezdett a területen.

A XVIII. században épült rezidenciához tartozó területen az évek során olyan biokertészetet hozott létre, amely az organikus termelés egyik szimbólumává vált.

A hatalmas terület több részre van osztva, ezeknek mind saját arculatuk és persze feladatuk van. Megjelenik a hagyományos viktoriánus és a klasszikus angol kertépítés, de van külön vadvirágokból vagy kakukkfűből álló mező is. A kertészetnek jelentős szerepe van a kihalófélben lévő és veszélyeztetett növényfajok megmentésében is.

A gazdaságban emellett nagyon figyelnek arra, hogy ne termeljenek hulladékot, az öntözést pedig esővízzel oldják meg.

A birtok jelentőségét az is mutatja, hogy látogatóközpontként és rendezvényhelyszínként is működik, ahol jelentős szakmai kiállítások, vásárok is helyet kapnak egész évben. A kertészet mellett persze működik egy kis gazdaság is, ahol a birtokon termelt biotermékek is megvásárolhatóak, a bevételt pedig jótékony célra fordítják.

Károly herceg egyébként nem csupán a nevét adja ehhez az egyedülálló vállalkozáshoz, hanem maga is gyakran metszőollót ragad és gumicsizmát húz. A gazdaságról több filmet is forgattak, ezekben a megmutatkozik a herceg 40 év alatt szerzett hatalmas tudása és lelkesedése a téma iránt.

Reméljük, hogy Meghan és Harry a PR nyilatkozatok helyett Károly herceghez hasonlóan tettekkel is bizonyítják a környezetvédelem iránti elkötelezettségüket.

(fotók: Highgrove Gardens facebook)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://klimakamu.blog.hu/api/trackback/id/tr215216288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örömhernyó 2019.10.13. 00:30:06

Meglepő? Aligha!
Parazita, belterjes család és ebbe a parazita családba beházasodott ez a félvér amerikai picsa, aki most kiélvezi a luxust. Szebb időkben az ilyen élősdieket elválasztották a fejüktől.
Pont ugyanazt csinálják, mint egyes magyar oligarchák és politikusok. Közpénzből dőzsölnek, amit lepapíroztak. De hát ez az angol tradíció, amire annyira büszkék.

kéki béla 2019.10.13. 02:09:36

Kamuzöld... nabazmeg... túl sokat nem olvastam el ebből az állatságból... szerintem a szerzője is tisztában van vele, hogy miért. Ha nem, az még cikibb, mintha tudatosan hazudozna...

különvélemény 2019.10.13. 06:02:45

@kéki béla:
Ne is olvass ilyeneket, a tények még megzavarnák az érzéseidet.
Gyorsan szaladj valami safe space-be, ahol csak olyat olvashatsz, ami tetszik.

különvélemény 2019.10.13. 06:06:01

Nincs ebben semmi meglepő, már jóval a házasság előtt, még a csaj családja is figyelmeztette az uralkodóházat, hogy csak a pénz és a rang érdekli a nőt.

Örömhernyó 2019.10.13. 06:30:07

@különvélemény: No shit, Sherlock!
Mert a Vilmos herceg nőjét mi érdekelte?
Vilmos az egyik legcsúnyább férfi a világon, ennek ellenére rámászott Middleton Katika, akinek a szülei felkapaszkodott újgazdag vállalkozók, a lányukat kicsi korától arra trenírozták, hogy fogjon egy arisztokrata faszit magának.
Nem jobbak ezek, mint a Andy "Hörcsög" Vajna és Palácsik "Lóarc" Timike love story-ja volt. Csak hát az angol bulvár earl-ökkel, prince-ekkel és más herékkel van tele, amitől rögtön előkelőbbnek tűnik. Pedig ugyanúgy közpénzek megcsapolásáról és kurvák szeméremdombjáról felszívott kokainról szól az egész.

különvélemény 2019.10.13. 07:11:08

@Örömhernyó:
Először is tanuld meg helyesen használni az angol szlenget, ide pont nem illik.
Fura ízlésed van, ha Vilmost Vajnához hasonlítod.
Főleg a 18 évvel ezelőtti Vilmost, amikor megismerkedtek. Itt meg is bukott a "rámászott" teóriád, főleg, hogy csak 10 évvel később házasodtak össze, közben még szakítás is volt.

midnight coder 2019.10.13. 07:45:27

@Örömhernyó: Az angol királyi család Anglia egyik jelképe, az identitásuk egyik alapja. Olyasmi, mint az amcsikál a Szabadság-szobor. Elég szar, hogy nekünk ebbõl csak a csikós-gulyás, meg esetleg az Aranycsapat jutott. Különösen annak fényében, hogy szvsz GDP arányosan a briteknek kevesebbe kerül a királyi család, mint amit mi focira elbaszunk, ráadásul úgy hogy a mai magyar foci az ország szégyene.

midnight coder 2019.10.13. 07:53:37

Amúgy sajna ez az egész klímahiszti kamu, igazából az amcsi elnökválsztásról szól. Ettől persze a globális felmelegedés valós probléma, csak az a szájtépés ami körülötte megy, semmivel nem visz közelebb ahhoz hogy megoldják.

Cycmen 2019.10.13. 09:15:45

@különvélemény: "Ne is olvass ilyeneket, a tények még megzavarnák az érzéseidet.
Gyorsan szaladj valami safe space-be, ahol csak olyat olvashatsz, ami tetszik."

Azért van itt, mint én is! Tudod az állatkertben is megnézzük a majmokat és röhögünk a hülyeségeiken!
Ez a környezetvédelmetek csak egy debil hisztéria, mongolidióta módon nekiestek mindenkinek aki nem az elvárásaitoknak megfelelő nótát fúj!

Cycmen 2019.10.13. 09:19:40

@Örömhernyó: Hát te aztán hatalmas proli vagy! Hogy jön ide Palácsik?? Öcsém nem semmi vagy.

Cycmen 2019.10.13. 10:20:55

Meghan kamuzöld? Egy színesbőrű esetében vigyázni kéne az ilyen dumákkal hülye környezetvédőkéim, mert még előugranak a nem kevésbé hülye fajvédők és kiforgatják a mondanivalótokat! Egy néger nő nem élhet jó körülmények között, ti rohadt rasszisták? :D

okleveles naiv 2019.10.13. 10:21:11

@Cycmen: pl timcsikécske is magángéppel vitte amcsiba állatorvoshoz a kisállatát
voila, a párhuzam

Cycmen 2019.10.13. 10:33:31

@okleveles naiv: Kit érdekel valószínűleg rajta kívül is használnak még magángépet jópáran, csak azon a prolik nem csámcsognak!

Örömhernyó 2019.10.21. 03:22:20

@különvélemény: Pont ideillik. Amikor egy nyilvánvaló dolgot fogalmaz meg valaki, akkor használjuk a No shit, Sherlock kifejezést. Igen nyilvánvaló, hogy a csajt csak a pénz és a rang érdekelte.

@midnight coder: "Az angol királyi család Anglia egyik jelképe, az identitásuk egyik alapja."
Ez az igazi lelki szegénység, amikor egy kiemelt család bulvárba illő élete az identitás alapja. Egy német import betenyésztett család adja Anglia identitását? LOL!
Ez semmivel nem jobb, emelkedettebb, mint a csúti csüngőhasú és családjának uralkodása, a neki kezetcsókoló öregasszonyok. Csak az angolok régebben csinálják már ezt a mókát, így elhisszük, hogy az valami.
A franciáknál nagyon szépen megoldották, hogy a köztársaság legyen az identitásuk alapja, a királyt és szajháját meg elválasztották a fejüktől.
Vagy csak azért, mert hagyomány valami, már érték is?
Akkor tegyük meg Orbán unokáját uralkodónak, koronázzuk a Duna jegén, alapítsunk dinasztiát, legyenek hagyományaink.
süti beállítások módosítása